zondag 30 september 2012

Terug naar de kust


30/09/12

Bo Ballering H4D

Webblogopdracht 1: eerste boek van de leeslijst.

Recensie over het boek: Terug naar de kust van Saskia Noort.

Klik hier de site te zien waar ik de info over Saskia Noort vandaan heb.

Saskia Noort heeft de havo in Utrecht, journalistiek en theaterwetenschap gestudeerd. Ze heeft bij een aantal grote bladen gewerkt onder andere Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu.
In 2003 schreef ze de literaire thriller: Terug naar de kust waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Haar 2e thriller: De eetclub werden meer dan 500.000 exemplaren van verkocht.

Klik hier om de Revieuw te zien.

Ik ben het er wel mee eens wat ze er neerzetten. Alles wat er staar klopt ook en is niet gewoon een leugen. De hoofstukken vond ik ook lekker kort dus kon ik het steeds in kleine stukjes lezen. Alleen vond ik het niet echt een thriller film maar gewoon meer vermaak

Klik hier om een goede samenvatting over het boek te zien.

En nog een samenvatting die ik zelf heb gemaakt:
Het gaat over Maria die in een muziek band speelt samen met zijn man genaamd Geert . Zij komt erachter dat ze zwanger van hem is geworden van een 3e kind. Deze wil ze echter niet en laat daarom deze verwijderen door middel van abortus. Zodra ze dat kind heeft verwijdert en thuis is gekomen krijgt ze brieven over dat ze een moordenaar is.  Hierop volgen nog meerdere brieven en wordt er mee bedreigt. Ze gaat naar de politie om aangifte te doen maar de politie kan er niks aan doen omdat ze denken dat het ook gewoon een flauwe grap van iemand geweest had kunnen zijn. Even later krijgt ze ook foto’s van een dood kindje dit raakt er echter wel hard en ze gaat haar ex verdenken. Ze besluit om uit het huis te gaan en om naar haar zus te gaan die ergens aan de zee woont. Niemand komt dit te weten behalve de politie. Haar ex maakt zich erge zorgen over wat er met haar aan de hand is. Haar zus Ans zit alleen in het huis, Maria vraagt zich af waarom Ans antwoord daarom met dat Martin (De man van Ans) een weekje op zakenreis is. Maria geloofd dit maar. Op een avond besluit ze om buiten te gaan zitten bij de kust, er komt een jogger voorbij die een praatje met haar maakt deze man schijnt later een zakenpartner te zijn van Martin. Na een tijdje krijgt Maria te horen dat haar huis is afgebrand de politie neemt alle dreigbrieven nu wel serieus en gaat op onderzoek uit alle brieven zijn verdwenen en de politie denkt dat dat brand is veroorzaakt door haarzelf. Ans geeft haar veel pillen om uit te rusten deze spuugt ze echter meestal weg. Op een gegeven moment moet ze naar een psychiatrische instelling daar gaat ze niet mee akkoord en ze vlucht weg . Ze belt haar vriend die ze zag joggen, ze gaat daar naartoe en gaat wat eten. Ze besluiten samen om een verborgen kamer bij haar zus Ans te gaan bekijken. Ze rijden naar Ans haar huis toe en ze gaan naar de kamer die op slot zit als ze erin zijn komen ze erachter dat Ans Maria probeert gek te maken. Ze worden allebei buiten bewesten geslagen. Ans wil Maria later dood schieten maar Maria vecht terug en Ans wordt opgenomen in een psychisch centrum.

De thema’s van dit boek vind ik angst en avontuur. Angst omdat Maria de hele tijd bang is. Ze kan niemand meer vertrouwen op een gegeven moment zelf haarzelf niet. En avontuur omdat ze toch een heleboel nieuwe dingen en zo’n korte tijd meemaakt.

De Hoofdpersonen zijn Maria en Ans. nog personen die minder voorkomen zijn Geert, Merel, Wolff, Steve, Martin, Victor en Harry

Klik hier om de trailer over de film Terug naar de kust te zien